Marchand de sable, dent du géant & val durance

Vorige week de routes Le Marchand de Sable (VII+, 300m) en de normaalroute van de Dent du Géant (4.013m, D-) geklommen. Eerst genieten op ’t bomvaste Chamonix graniet boven de Envers hut en daarna een alpiene start vanuit de massale Torino hut (wij noemden het ‘de gevangenis’) voor een berg waar je toch een keer op gestaan wil hebben. Met grote schoenen over de ‘Burgener platen’, de normaalroute. De volgende keer zou ik zeker de zuidwand route kiezen, een stuk warmer en prima zelf af te zekeren. Na deze twee alpiene routes naar Val Durance gegaan (kamperen vanwege de extreme hitte in Ailefroide) om wat te sportklimmen in de gebieden Rue de Masque en Jo Trango (bij Puy St. Vincent). Hieronder een aantal foto’s om een indruk te krijgen:

[klik op een van de foto’s voor een slideshow]

 

 

 

1 Comment
  • […] We are not so sure where exactly our way up this enormous rock wall starts if the bergschrund (gap between the glacier and rock wall) will allow us. In the hut we heard they’re causing problems for entering many of the routes, also in combination with the low snow levels this year.  Many routes start 3-5 meters lower than earlier seasons; for example in the popular route ‘Marchand du Sable’ an additional rope was connected to the first belay in order to get there from the glacier  [for a report of this route click here]. […]

Post a Comment