Dagen van kalk

Dagen van kalk

Naast een klimtrip naar de VS (daarover later meer) heb ik in het najaar  een paar weekenddagen in Bomal, Belgie, doorgebracht en ben ik nog kort in Catalonië geweest. Ja, als fulltime werkende klimmer moet je iets om je rots-vitamineniveau op peil te houden! 🙂 In Bomal kon ik m’n eerste 7c klimmen, genaamd Flagrant Desir, en Escalier C, m’n tweede. Daarnaast een aantal mooie andere klassiekers van het gebied kunnen redpointen, zoals Toxic Climax (7b+) en Les Efants des Icares (7b).

Bomal uit de oude doos (2012, met Valentijn)

Bomal uit de oude doos (2012, met Valentijn)

In Margalef heb ik de eerste dag een paar pogingen gedaan in een projectje van vorig jaar, een 7b+ genaamd Globbetrotter in de sector Espedalles, die behoorlijk wat duur (en ook kracht) vraagt. Ik deed twee pogingen, maar voelde me helaas nog niet sterk genoeg. De dag erna naar een andere mooie hoog gelegen zuidwand, Cami de l’Ermita (waar voor ieder niveau wat wils te vinden is). We hadden hier voor de net als de 1e dag afgesproken met Marianne en Mathijs, die een klimtrip van minimaal een jaar aan het maken zijn, en Lonneke was bij hen op bezoek. Een Hollands feestje dus! Na het on-sighten van een mooie technische 7a in deze sector, volgde een licht overhangende 7b. De on-sight lukte niet (moeilijk kiezen, al die gaatjes in de wand!) en in de 2e poging kreeg ik het voor elkaar om boven het relais uit te klimmen, en zo verzuurd te zijn dat ik het setje (ondertussen bij mijn knie ;)) niet meer kon klippen. Lekker valletje was het gevolg. Gelukkig bracht de 3e poging verlossing!

Coen in een 7a+ in de sector Espedalles, Margalef

Coen in een 7a+ in de sector Espedalles, Margalef

Voor de vierde dag verkasten we naar mijn favoriete sportklimgebied Siurana. Naar de sector Can Piqui pugui. Na een pittige 6b+ door een spleet, wilde ik de 7b ernaast klimmen, de klassieker Cruela de Vil. De route heeft twee cruxen: de eerste net na de helft en de tweede van de laatste haak naar het relais. De eerste crux (een paar intense technische passen + moeilijke klip) kon ik niet zomaar overwinnen, dus heb ik ‘m rustig uitgewerkt. In de tweede poging viel alles op z’n plaats en klom ik ‘m. Erg leuk!

Sector Can Piqui Pugui, Siurana

Sector Can Piqui Pugui, Siurana

De rest van de dag en de dag erna vooral mooie 6c tot 7a+ routes onsight proberen te klimmen. Een mooi begin van de winter en in januari kom ik terug om wat moeilijkers te proberen!

Siurana

Siurana

No Comments

Post a Comment