Ecrins, Queyras & Buoux – coup de coeur part II

Eind maart geskied en geklommen vanuit Les Vigneaux, in de Ecrins.

Dit blijft een magnifieke uitvalsbasis aan het begin van de lente, want alles is binnen handbereik: prachtige sportklimgebieden op verschillende rotstypes (zoals het conglomeraat van Mont Dauphin en Rue de Masque of het steile kalk van de Ponteil). En daarnaast skitochten in alle soorten en maten in het Parc National des Ecrins of in de Queyras, het rustige berggebied tussen vanaf Guillestre/Briancon richting Turijn.

Naast het sportklimmen hebben we een aantal prachtige bergen met goddelijke sneeuw geskied, met dank aan de tips van dutch local Rogier. Grotendeels waren we helemaal alleen. Zie onder een aantal foto’s.

Met Pasen hadden we afgesproken om in Chamonix te gaan skiën, dus vanuit de Ecrins zijn we hierheen gereden. En hoe leuk chamonix ook is, je mist de stilte van Abries – op een terrasje in de laatste zon na een lange dag vellen en skiën..

Na Chamonix nog een paar dagen echte warmte meegepakt in Buoux, in zuid-frankrijk. Buoux is voor mij echt de ontdekking van het jaar, wat een prachtgebied! Het klimmen is er zeer esthetisch en lekker stevig gewaardeerd. Je krijgt niets cadeau en wordt soms gesandbagged in makkelijke routes. Maar veel van de routes zijn pure kunstwerken van rots, ongeëvenaard dit gebied!

Amunt

Tijdens de afdaling van La Mait d’Amunt (2.804m). Vanuit Abriès omhoog naar de Lauzière (2.576m -ca. 300hm vellen vanaf de bovenste lift), afdalen naar Pres de Vallon (ca. 2200m), en dan omhoog naar La Mait d’Amunt (2.804m), om daarna 1.200 meter via de noordwestkant af te skiën.

Klimmen op de Ponteil, met uitzicht over de Queyras

Klimmen op de Ponteil, met uitzicht over de Queyras

Genieten!

Genieten!

La Rouya (2.730m)

La Rouya (2.730m)

Onderweg naar La Rouya (2.730m)

Onderweg naar La Rouya (2.730m)

Sportklimmen in de zon in maart in Mont Dauphin, wat wil een mens nog meer?!

Sportklimmen in de zon in maart in Mont Dauphin, wat wil een mens nog meer?!

Op de top van La Mait d'Amunt

Op de top van La Mait d’Amunt

 

Coen

In No man's land (7b) in Buoux

In No man’s land (7b) in Buoux

 

 

No Comments

Post a Comment