Sicilië 0kt 2012

De winter komt er aan!

De temparaturen zakken….. als de wekker ’s ochtends gaat is het nog donker buiten en als je naar huis gaat is de zon ook al weer ruimschoots onder. dit is de tijd van het jaar die mij altijd een beetje beangstigd….. Het word weer winter.

De beste manier om te ontkennen dat de winter er aan komt is om je klimspullen in een grote tas te gooien en naar het zuiden te vliegen. Vorig jaar Oktober was de bestemming Turkije, dit jaar werd het Sicilië. Op dit zonovergoten eiland midden in de middellandse zee heeft god een aantal bijzonder mooie stukjes rots gecreëerd. Enkele decennia later is de mens toen gekomen om deze rots te behaken.
De place to be is San Vito Lo Capo Trapani, hier zijn ze ongeveer 6 jaar geleden begonnen met behaken en openen van gebiedjes. Het merendeel van de rots is langs een prachtige kust lijn, maar de echte dikke tuffa overhangende wanden is een beetje meer inland.

Vijf mannen in een kleine huur auto en dan vanaf het vliegveld van Trapanie met de airco voluit richting het camping/huisjes park (www.elbahira.it) net buiten San Vito Lo Capo. Hier hadden we een soort grote carvan gehuurd waar we net met zen 5jes in pasten.Als je ’s ochtends wakker werd, sloeg je een handoekje om en loop je rustig 50 meter naar beneden naar het strand om vanaf de rotsen in de Middellandse zee te springen waar het water in Oktober nog heerlijk warm is.
Na het ontbijt liepen we dan rustig 55 meter omhoog naar de oranje gekleurde klimrots waar de camping tegen aan licht en waar je zelfs ’s avonds verlicht kan klimmen. (wat we niet gedaan hebben…)

Laurens loving liveLau, loving life

San Vito Lo Capo is een ideaal gebied voor de 6de en 7de graads  klimmers. Er is een oneindigheid aan mooie zesjes en zevens. Als je 8a en harder wil klimmen word de keuze wat minder. Wij hebben kilometer kust afgelopen opzoek naar de mooie, grote, aansprekende lijnen. Daar zijn er zeker een heel wat van maar die liggen niet allemal naast elkaar. Vooral in de grot bij de camping en in het gebiedje The Crown of Aragon vind je de grote inposatnte klassikers die je niet mag missen en waar je beter je grote spierballen voor kunt mee nemen.

Na een intensief dagje op zen kop te hangen aan tuffa’s is het heerlijk om met een fles wijn en een goed stukje kaas/worst naar het strand te gaan om daar de zon in de zee te zien zakken.Camping leven

 

The Crown of Aragon is fantastische overhangende rode rots waarin je jezelf via grote tuffa’s naar boven moet vechten, vaak 25 a 35 meter lang. 1 van de gaafste routes daar is Megga Dave (7c+/8a) waar Steffen even goed zen best voor moest doen:Stef crushing Mega Dave

Een andere super mooie route is CHTISTO (7c+) Lauw in CRISTO     wat, voor mij 1 van de mooiste routes is die ik ooit geklommen heb. Deze route ligt aan zee en is te bereiken via een lang hobbel-de-bobbel pad waar je als doorgewinterde hippie heerlijk kan wild kamperen.

Aan de rand van de Camping licht deze route:Cas in PipelineCas in Pipe line (7c) genaamd. (geen idee waarom)

Deze route is een mooi voorbeeld van dat de mensen hier nog een beetje opzoek zij naar een juiste waardering voor de route. Ik vind dat heel veel routes niet realistisch gewaardeerd zijn als je het vergelijkt met andere gebieden wereld wijd. Maarja, wel leuk voor de mensen die dus eens makkelijk wat moeilijkers willen klimmen.

Vaal in SoundgardenVaal in Soundgarden (7c/7c+)

Secred Beta:
Vliegveld: Trampani
Camping: El Bahira
Bestel je topo hier: http://www.klettern-shop.de/sicily-rock.html
Zonder auto is theoretisch gezien mogelijk maar erg onhandig.

Gui geniet van de prachtige omgeveingGui geniet met volle teugen!

No Comments

Post a Comment