Matterhorn, afdaling Lion graat, 2011

“I believe what I felt that day closely resembles what we call happiness,” he wrote after summiting Annapurna I in 1950. “I also believe that if I felt such happiness in such rigorous circumstances it is because the planned, organized, predigested happiness that the modern world offers is not complete. It leaves certain sides of man’s nature unsatisfied.” – Maurice Herzog, French Alpinist, 1919 – 2012

Alhoewel ’t over alpinisme gaat, denk ik dat deze quote op alle facetten van de klimsport van toepassing is. Het is niet de drang naar adrenaline, maar samen met vrienden erop uit gaan in de mooie (en soms intimiderende) natuur, weg van het geciviliseerde leven.

In de dolomieten

Ik ben Coen en probeer mijn fulltime ‘professionele’ leven zo veel mogelijk te combineren met (trainen voor) klimmen en skiën. Sinds ik op mijn 14e mijn eerste klimcursus in de Alpen volgde, ben ik langzaam verbonden geraakt aan het in de bergen en klimgebieden zijn en het simpele leven wat daarbij hoort. Ik ben allround, van boulderen tot het beklimmen van watervallen en van sportklimmen tot alpinisme weet ik mijn weg te vinden, maar mijn kracht zit ‘m vooral in lange (en korte ;)) rotsroutes.