Chamonix skiing

Chamonix skiing

Samen met Jeroen heb ik tweede kerstdag in Chamonix ‘gevierd’, waar we na een lange rit een heerlijke pastamaaltijd verschalkt hebben in de eetkeuken van Gite La Montagne. Voor 17,50 per nacht werd ons de beste kamer gegund, een soort bedstee voor 5 personen op een zoldertje van 1 meter 50. Ach, voor die prijs mag je eigenlijk niet klagen 😉

We kenden de weersvoorspellingen, maar aangezien Jeroen nog niet durfde te sportklimmen met zijn herstellende enkelblessure, werd het toch de alpen. Als er niets te klimmen viel, kon Jeroen tenslotte altijd nog gaan (leren) skiën en ik zou wellicht aan kunnen haken bij twee anderen, Thijs en Guido, die die kant op kwamen.

En zo geschiedde. Dankzij de flinke sneeuwval, het daarop volgend lawinegevaar en de (nog) niet goed gevormde watervallen, zijn hebben we de lange latten onder gebonden. Jeroen heeft in 4 dagen een flinke progressie weten te boeken in zijn skiles van de 77-jarige (!) heer Ravanel. Jaja, de vader van de man die zijn naam aan een aantal bekende routes in het Mont-Blanc massief heeft ontleend. En zelf klom de oude heer trouwens ook niet onverdienstelijk..

Coen

Skiën in La Tour (© Thijs Ruijgrok)

 

Ik heb eerst twee dagen in slecht weer de vers gevallen sneeuw in de skigebieden van La Tour en Argentière geskied, waarna Thijs, Guido en ik op maandag een mooie skitoer vanuit La Tour hebben gemaakt. De 1400 hoogtemeters gleden voorbij alsof het niets was. Op dinsdag was het kwik behoorlijk gedaald (-15 ’s ochtends in het dal) en wilden we rustig de vallee blanche gaan afskiën. Helaas bleef de midi-lift dicht, en hebben de trein naar Montenvers genomen, waarna we een behoorlijk eind in de kou over de gletsjer omhoog hebben geveld. Dit gaf mij de tijd om eens lekker om me heen te kijken en mijn nieuwe Canon EOS 100D spiegelreflexcamera uit te proberen (best lastig nog :)).

En welke berg zien we langzaam verder boven ons opdoemen...

En welke berg zien we langzaam verder boven ons opdoemen…

Met gemengde gevoelens kijk ik terug op deze vier dagen. Ik had heel graag iets geklommen, warme rots, koud ijs, of iets alpiens, maar aan de andere kant heb ik heerlijk geskied en was het erg gezellig. Snel terug voor meer verticalere meters in 2015!

Spelen met de camera

Spelen met de camera

Koud maar erg mooi!

Koud maar erg mooi!

Op 'de top' bij La Tour (© Thijs Ruijgrok)

Op ‘de top’ bij La Tour (© Thijs Ruijgrok)

Nog niet goed gevormd, ijs onder de Envers hut op de Mer du Glace.

Nog niet goed gevormd, ijs onder de Envers hut op de Mer du Glace.

Voor meer foto’s, bezoek de site van Thijs: thijsruijgrok.nl 

No Comments

Post a Comment