Kalymnos

Kalymnos

Begin mei ben ik een lange week naar Kalymnos geweest, voor de 2e keer. De combinatie van lekker eten, zon, zwemmen en sportklimmen is er ideaal! Ik was vrij sportklim fit, dus de verwachtingen voor mijzelf waren hoog..

Ik heb er een van m’n moeilijkste routes tot nu geklommen, de 7c(+) Kaly Diva. In 2012 als 7c+ geopend in de sector Secret Garden, een van de weinige sectoren die ook in de middag in de schaduw blijft en daarom erg populair (en niet secret meer..). Later afgewaardeerd naar 7c, maar een van de greepjes in de crux schijnt afgebroken te zijn in 2015. Ik had ongeveer 10 pogingen nodig om de crux te finetunen, en was erg blij toen ik hem eindelijk klom! Op naar meer 7c’s en wie weet ooit wel……… 😉

Een andere klimmer bovenin Kaly Diva 7c(+) in de sector Secret Garden (bron: climbing.com)

Een klimmer bovenin Kaly Diva 7c(+) in de sector Secret Garden (bron: climbing.com)

Daarnaast nog een 7b+ ge-flasht, eentje in de 2e poging en een boel 7a’s en 7b’s onsight geklommen.

Het plan was om erna nog wat alpien te gaan klimmen terug in de alpen, we vlogen met onze reisgenoten Taco en Annemarie vanaf Bergamo, maar het weer was wederom weer eens niet goed genoeg.. dus om toch even aan de conditie te werken en te genieten van het uitzicht naar de instap van de Nordkante van de Piz Badile (m’n eerste lange alpen route toen ik 17 was!) gelopen.

De Piz Badile (rechts) en Cengalo in winterse condities

De Piz Badile (rechts) en Cengalo in winterse condities

Worst

No Comments

Post a Comment