Penon d’Ifach

Penon d’Ifach

Op de laatste dagen van 2016 een aantal dagen sport geklommen in Spanje in de regio Costa Blanca, o.a. in de bekende gebieden Sella en Gandia. Maar de twee mooiste dagen waren die in het onbekende L’ocaive en een mooie langere route op de Penon d’Ifach, de bekende uit de zee torende rots bij het stadje Calpe:

Penon d’Ifach

Op de Penon kozen Bart, Laurens en ik de route Puto paseo ecologico uit, een stevige 7-pitcher met 1 7a(+?), 2 7a’s, 2x 6c+, 1x 6b+ en een 5e graads lengte. Hierbij enkele foto’s van onze ’team-ascent’, waarbij Bart de eer redde door de eerste 2 7a’s vrij na te klimmen (Laurens en ik hadden allebei tijdens het voorklimmen een val) en andersom in de laatste (7a) lengte. Deze route is heel compleet, van spleten tot heel technisch klimmen, van dikke overhangende gedeeltes tot plaat. Zelfs de makkelijke 5e graads lengte is interessant, deze loopt door een mooie spleet. Voor onze beklimming, waarin we met z’n drieën rustig aan hebben gedaan, hebben we ongeveer 6 uur nodig gehad. We klommen met twee 80m enkeltouwen (!), waarbij er over eentje gezekerd werd, vanwege het gebrek aan een dubbeltouw met z’n drieën. De eerste naklimmer die over in setjes ingeklipte touw klimt, klipt af en toe het touw van de tweede naklimmer in, om grote pendels bij een val te voorkomen. Al met al best intensief.

Bart in de 6e lengte

Laurens in de 6e lengte, een flink overhangende 6c+

Op de top van de Penon in de avondzon

Coen in Basket Case 7b in l’Ocaive

Bart in Kamikaze 7b in Sella

 

No Comments

Post a Comment