Ski season opening

Begin januari hebben Thijs, Valentijn en ik 5 dagen in Argentiere, in het Mont Blanc gebied, gezeten om de eerste bochten van het seizoen te draaien. De sneeuwsituatie in de hele alpen leek van te voren een beetje moeilijk, omdat de eerste dump van het seizoen pas net geweest was, het lawinegevaar een dikke 3 was en er een goede eerste laag sneeuw ontbrak. Toch hebben we het super gehad, in alle opzichten: poederbochten, veiligheid en gezellig!

Op de site van Thijs kun je mooie verslagen met foto’s vinden wat we per dag deden vinden: op de 1e dag via de Aiguilles Crochues en de Col du Belvedere naar Le buet, op de 2e daq vanaf de Grand Montets naar de glacier des amesthystes (col du tour noir niet gehaald – beetje te laat weggegaan), de 3e dag van de Brevent naar Flegere via allerlei colletjes, en de 4e dag de Pointe Ronde boven de Forclaz pas.

Hieronder een selectie van enkele prachtige foto’s die Thijs en Valentijn namen:

Op de argentiere gletsjer richting de Amesthystes

Erg koud vlakbij de refuge d’argentiere

Thijs aan het abseilen vanaf de Belvedere de steile noordflank in

Bluebird day, we doorkuisen de Aiguilles Rouges vanaf de Brevent

In de aiguilles rouges

Het appartement in Argentiere van William waar we overnachtten, mooi in het centrum (vlakbij de supermarkt en bakker), aanrader!

Thijs aan het genieten

De laatste meters naar Pointe Ronde

Afdaling via noordcouloir Pointe Ronde, hele mooie koude poeder!

No Comments

Post a Comment