GSTQ, Freyr, mon première 8a!

GSTQ, Freyr, mon première 8a!

Afgelopen week, het laatste weekend van april, klom ik mijn eerste 8a in Freyr! God save the Queen, een klassieke route op de Tete de Lion, boven het water. god save the queenIk had de afgelopen tijd hard getraind en ik was aardig fit. In februari klom ik in Seine, Frankrijk twee 7c´s, mijn derde en vierde, allebei vrij snel, nu voelde ik me klaar om 8a te klimmen. Eerder heb ik in Freyr ‘John Bee delight watch’ geprobeerd, ook 8a, een mooie route, maar heel overhangend met grote grepen, juist een weerstand- route. ‘God save the Queen’ leek me bij nader inzien toch meer mijn stijl, technisch, minuscule, pijnlijke greepjes en redelijk goede rusten tussen de lastige passages door.

Van 27 april tot 2 mei zou ik naar Freyr gaar, 6 dagen, dat leek me lang genoeg om eens serieus te beginnen in God save the Queen. Ik wist wel dat het mijn stijl is, en dat ik kans maakte, maar het ging wel héél voorspoedig. Na de route één keer uitgewerkt te hebben, had ik alle bewegingen onder de knie, ik kreeg nog een paar goede beta’s van een Belg dus ik kon direct pogingen trekken. Het enige nadeel was dat de huid van mijn vingers nogal leed onder deze route, dus na één keer uitwerken en één poging moest ik het voor gezien houden de eerste dag.

chunk out of fingerOp de tweede dag kreeg ik er echt vertrouwen in dat het snel kon gaan gebeuren. Na de eerste poging van de dag, de tweede in totaal dus, klom ik namelijk al tot de laatste pas in de laatste overhang. Hierna sta je ineens op een plaat met nog een paar moeilijke passen maar je kunt dus eerst herstellen. En ja hoor, de volgende poging was het raak! Op de plaat was ik superzenuwachtig maar ik kon mezelf bij elkaar houden. Na de laatste moeilijke pas, heel awkward een pocket bij pakken,  een korte uit klim, en dan… De ketting klippen!!!

Suuuper blij natuurlijk! Iedereen bedankt!

Tags:
2 Comments
  • Jelmer

    8 mei 2013 at 9:26 AM Beantwoorden

    Beetje pronken met het gat in mijn vinger he? 😉

  • sjors

    12 september 2013 at 2:24 PM Beantwoorden

    a das een bekend gaatje eerste opgaande stukje van God s(h)ave……. brrrr klein puntje. Mooie prestatie Job!

Post a Comment